Kort presentation om Jennie Finkelstein

Jennie Finkelsteins intresse för drama väcktes tidigt i barnaåren, men stärktes under de 10 år hon spelade teater i Saltsjöbadens Teaterklubb, ledd av Dagny Kronlund. Uppsättningarna turnerade flitigt. Så Jennie sjöng, spelade teater och dansade runt om i landet, på skolor, sjukhus, affärscentrum, i TV och till och med på Kungliga Dramaten.

Parallellt med dramaintresset har hon även alltid fascinerats av naturen och dess mångfacetterade nyanser, och därför även fördjupat sig i vissa urkulturer, som har en "mer nära" förankring med naturen. Hon har studerat natur, trädgård , ekologi, psykiatri och kreativt skrivande.

Jennie har vistats mycket utomlands. Från att ha arbetat med barn i USA till kibbutz i Israel för att sedan styra norrut för att upptäcka Samelivet med renskötseln i Lappland. Men hennes genuina naturintresse lockade henne vidare ner till vildblomsodling i den Skånska myllan. Under många år utvecklade Jennie natur och kultur i turistmiljöer som Skansen, Djurgården och Fjäderholmarna i Stockholm.

Jennie kan kontaktas på jennie@chancedesign.se.