KONTOR Visborgsgatan 14 · 621 57 Visby · Sweden · CELL +46 (0)70 779 65 66 · MAIL info@hak.nu


Med 18 års erfarenhet av filmproduktion grundade Helena firman af Klercker Film Production i augusti 2000.

Det började framför kameran.
Helena gick en teaterutbildning på Scenstudion i Stockholm, efter det tillbringade hon 5 år i Norge, där hon fortsatte att ta dramalektioner och jobbade som skådespelerska inom reklamfilm. Vid sidan om detta jobbade Helena i restaurangbranschen, som modell och som produktionsassistent för Front Film A/S.

Några år senare kom Helena in på filmutbildningen vid London International Film School i England och utbildade sig till regissör och producent. Sedan har hon prövat på de flesta funktioner i ett filmteam; rekvisitör, scenograf, ljussättare, kameraoperatör (16/35 mm), redigerare, manusförfattare, researcher, produktionsledare, producent, rollbesättare, regiassistent och regissör. Helena återvände hem till Sverige igen efter ytterligare några uppdrag som produktionsledare i Oslo. Sedan dess har hon varit bosatt och verksam i Stockholm.

Genom denna mångfald
av erfarenheter har hon fått god inblick i hur alla jobbar i ett filmteam, vilket gör henne till en allsidig arbetsledare med bred kunskap och stor förståelse för hela teamets arbetsuppgifter. Som regissör och producent använder hon dessa kunskaper för att sätta ihop ett bra och effektivt team.

Hennes främsta inriktning
i våra produktioner har varit produktion, regi och rollbesättning. Sedan 2002 har hon även ägnat sig åt att skriva filmmanus.

Helena är registrerad i Svenska Filminstitutets databas. Länk här

Läs mer om företaget under Verksamhet.


Helena af Klercker Wiernik

.
London International Film School

......
........